Eddig összegyűlt adományok: 10.001.500 Ft

A Mosoly Alapítványról

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya" (WHO)

A Mosoly Alapítvány 1996 óta vállalkozik arra, hogy ebből a hármasból a lelki jólét állapotát erősítse a krónikusan vagy súlyosan beteg, fogyatékkal-, illetve nehéz szociális körülmények között élő gyermekek életében. Alapítványunk ingyenes mese- és művészetterápiás programokkal, valamint élményprogramokkal segíti a beteg és lelki traumát átélt gyerekek gyógyulását.

  • Kórházi programjaink keretében az épp bent fekvő gyermekeknek nyújtunk terápiás segítséget budapesti, pécsi és debreceni gyermekklinikák súlyosan beteg gyerekeket kezelő osztályain.
  • Hosszú távú terápiás csoportjainkon heti rendszerességgel foglalkozunk gyerekekkel az iskolaéven keresztül a rehabilitáció időszakában.
  • Élményprogramjainkon a gyerekek az alkotás és a siker örömét élhetik át a Mosoly Fotóiskola, a Mosoly Futóklub és más családi- és gyermekprogramok keretében.

Tudtad-e?

2009 óta mesékkel is segítünk a gyerekeknek megküzdeni sárkányaikkal.

Tudtad-e?

Mesével integrált lovas terápiás csoportunkban mindenki megtalálhatja a saját táltos paripáját.

Tudtad-e?

A szabad hangszeres improvizáció során több látássérült Mosolyos gyerekünkről kiderült, hogy rendkívüli zenei tehetség.

Tudtad-e?

Minden csoportunk ingyenes, így igazi segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjuknak.

Tudtad-e?

Norvégiában és Angliában tanult művészetterápiás módszereket is alkalmazunk csoportjainkban.

Gyógyító munkánkban a mese, a művészet és a pszichológia eszköztárát kapcsoljuk össze, amely jelentősen hozzájárulhat gyógyulásukhoz és fejlődésükhöz. Mivel a gyerekek problémája a család problémája is, igyekszünk a család többi tagját is bevonni terápiás programjainkba. Célunk, hogy megtanulják elfogadni, értékelni, szeretni önmagukat, és a környezetükben élőket egyaránt. Programjainkon mindehhez olyan viselkedésmintákat tanulnak, amelyek abban segítik őket, hogy könnyebben megoldják problémáikat, és így eredményesebben képviseljék magukat különböző élethelyzetekben.
 

További információért látogass el honlapunkra: http://www.mosolyalapitvany.hu vagy a Mosoly Facebook oldalára: http://www.facebook.com/mosolyalapitvany.

© 2014. Mosoly Alapítvány.

Telefon: +36(1) 501-4618, +36(1) 501-4619 • Adószám: 18674190-1-41
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

További információkért kérjük látogasson el internetes oldalunkra: www.mosolyalapitvany.hu
vagy facebook oldalunkra facebook.com/mosolyalapitvany