Add hozzá a Mosolyod!
Eddig összegyűlt adományok: 5.563.790 Ft

A Mosoly Alapítványról

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya" (WHO)

A Mosoly Alapítvány 1996 óta vállalkozik arra, hogy ebből a hármasból a lelki jólét állapotát erősítse a krónikusan vagy súlyosan beteg, fogyatékkal-, illetve nehéz szociális körülmények között élő gyermekek életében. Számukra indítottuk el Mosoly Terápiák néven mese-, művészet és mozgásterápiás kórházi és kórházon kívüli alkotó foglalkozásainkat, illetve élményprogramjainkat, és támogatunk hasonló célt szolgáló más kezdeményezéseket.

Tudtad-e?

2009 óta mesékkel is segítünk a gyerekeknek megküzdeni sárkányaikkal.

Tudtad-e?

Mesével integrált lovas terápiás csoportunkban mindenki megtalálhatja a saját táltos paripáját.

Tudtad-e?

A mandalafestés hamarabb nyugtatja meg a figyelem- és tanulászavaros gyerekeket, mint a rajzolás.

Tudtad-e?

A szabad hangszeres improvizáció során több látássérült Mosolyos gyerekünkről kiderült, hogy rendkívüli zenei tehetség.

Tudtad-e?

Minden csoportunk ingyenes, így igazi segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjuknak.

Tudtad-e?

Norvégiában és Angliában tanult művészetterápiás módszereket is alkalmazunk csoportjainkban.


Gyógyító munkánkban a mese, a művészet és a pszichológia eszköztárát kapcsoljuk össze, amely jelentősen hozzájárulhat gyógyulásukhoz és fejlődésükhöz. Mivel a gyerekek problémája a család problémája is, igyekszünk a család többi tagját is bevonni terápiás programjainkba. Célunk, hogy megtanulják elfogadni, értékelni, szeretni önmagukat, és a környezetükben élőket egyaránt. Programjainkon mindehhez olyan viselkedésmintákat tanulnak, amelyek abban segítik őket, hogy könnyebben megoldják problémáikat, és így eredményesebben képviseljék magukat különböző élethelyzetekben.

Élményprogramjaink célja, hogy a gyerekek figyelmét az önmagukban és a világban található szépségek és örömök felé irányítsuk. Hagyományos Eurodisney utazásunk, évente rendezett Mosoly Karácsony rendezvényünk, az ÁTUTAZÓK Európa nagyvárosait bejáró fotóművészeti kurzusa vagy akár az Ultrabalaton Futóverseny örömöt, vidámságot és sikerélményt ad nekik, amelynek segítségével olyan új és megerősítő tapasztalatokat szereznek saját magukról, amelyekből az élet egyéb területén is meríteni tudnak.

Országszerte évek óta működő művészet- és mozgásterápiás foglalkozásaink, illetve a 2009 szeptemberében elindított Kórházi Meseterápiás Program heti rendszerességgel nyújt a hozzánk járó gyermekeknek szakszerű pszichológiai és terápiás segítséget.

Jelenleg országszerte 13 állandó terápiás csoportunkban majdnem 100 gyermek gyógyul a foglalkozásokon, jelen vagyunk Budapesten, Győrben, Pécsett, Debrecenben és Siófokon. Kórházi terápiás alkalmainkon évente több mint 1200 beteg és gyógyuló gyermek fordul meg.

A Mosoly Alapítvány terápiás programjaihoz kapcsolódó továbbképzéseket, szakmai műhelyeket is szervez szakemberek részére. 2010-ben indítottuk el mese- és művészetterápiás Mosoly Képzések néven képzési programunkat, melynek során pszichológusok és terapeuták számára adunk át elméleti és gyakorlati ismereteket előadások és műhelyfoglalkozások keretében.

További információért látogasson el honlapunkra: http://www.mosolyalapitvany.hu vagy a Mosoly Facebook oldalára: http://www.facebook.com/mosolyalapitvany.

© 2013. Mosoly Alapítvány.

Telefon: +36(1) 501-4618, +36(1) 501-4619 • Adószám: 18674190-1-41
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

További információkért kérjük látogasson el internetes oldalunkra: www.mosolyalapitvany.hu
vagy facebook oldalunkra facebook.com/mosolyalapitvany