Add hozzá a Mosolyod 2011-ben is!

Mosoly Váltó

A maraton 42 195 méter távú futóversenyt jelent. A táv teljesítése sokak szerint emberfeletti teljesítményt jelent, ezért e sportág a kitartás egyik szimbólumává vált.

A maraton név Pheidippidész görög katona legendájához kapcsolódik. I. e. 490-ben az athéni seregek a marathoni csatában vereséget mértek a túlerőben lévő perzsa seregre. A legenda szerint a hírnök, aki rohanvást vitte a rendkívüli győzelem híré az athéniaknak, úgy kimerült a futástól, hogy odaérve csak annyit bírt mondani,  „Győztünk!”, majd holtan esett össze. Futása inspirálta a maratoni futást, amelyet először az 1896. évi nyári olimpiai játékok során rendeztek meg.

A Mosoly Alapítvány 2011-ben negyedszer csatlakozott az Ultrabalatonhoz. Köszönet ezért a Szervezőknek, Nagy Péternek és a Supermarathon Kft. munkatársainak, akik évről-évre mindent megtesznek azért, hogy otthonosan érezzük magunkat a programon és a gyerekek öröme és sikerélménye a legteljesebb lehessen.

A Mosoly Váltó ötlete 2009-ben született, amikor azon törtük a fejünket, hogyan alakíthatnánk olyanná a programot, hogy a Támogatók és a Támogatottak, a Segítők és ahol elkél a segítség, találkozhatnak, együtt lehetnek, és ezzel áthidalják azt a távolságot, amely rendszerint fennáll kettejük között. Szerettük volna, ha megismerik egymást, arcok kerülnek a "Mosoly Gyerek" és "Mosoly Támogató" mögé, hiszen már annyit hallottak egymásról. Ezzel is erősíteni akartuk azt az összetartást és együttműködést, amit ez a program nekünk és a gyerekek jelképez.

Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jól megközelítettük ezt a célt, és 2011-ben még tovább építettük a kapcsolatot a közös szakaszt vállalók között. Reméljük, ők is így érzik. :)

A Mosoly Váltó versenyen kívül, a verseny hivatalos résztávjainál rövidebb, 4-6 km közötti szakaszokban teljesítette a 212 km-es Balaton-kört, a teljes táv 48 szakaszból állt. A Mosoly Váltóban induló Támogatóink eldönthették, mennyit futnak, melyik szakaszt teljesítik, és hogy milyen mértékben, mekkora összeggel tudják támogatni a kiválasztott szakaszt és ezzel segíteni az alapítványt.

A Mosoly Váltóban olyan gyerekek vettek részt, akik pszichoszomatikus-, krónikus betegséggel, vagy fogyatékkal élnek, vagy súlyos betegségen estek át korábban. A gyerekek február óta jártak a Mosoly-Nike futóklubba, azóta készültek az edzőikkel, Fischer Anitával és Pelsőczy Attilával közösen kiválasztott szakaszok teljesítésére, a verseny alatt pedig végig orvosi felügyeletet és szakmai kíséretet biztosítottunk számukra.

További információért forduljon Alapítványunk munkatársaihoz:

Adorján Katalin (alapítványi vezető, támogatásszervezési vezető)
Tel.: + 36 30 815 7578
e-mail: adorjan.katalin@mosolyalapitvany.hu

Kiszer Norbert (fundraising munkatárs)
Tel.: + 36 30 737 3847
e-mail: kiszer.norbert@mosolyalapitvany.hu

Ozorak Anna (fundraising koordinátor)
Tel.: + 36 30 291 3750
e-mail: ozorak.anna@mosolyalapitvany.hu 

© 2010. Mosoly Alapítvány.

Telefon: +36(1) 501-4618, +36(1) 501-4619 • Adószám: 18674190-1-41
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

További információkért kérjük látogasson el internetes oldalunkra: www.mosolyalapitvany.hu
vagy facebook oldalunkra facebook.com/mosolyalapitvany