Add hozzá a Mosolyod!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miről szól az Ultrabalaton?

Tudtad-e? 
Ultramaratonnak számít minden olyan futóesemény, melynek távja hosszabb a hagyományos maratoni táv 42,195 kilométerénél. A legrövidebb rendszeresen rendezett ultramaratoni távú verseny az 50 kilométer, míg a leghosszabb, évről évre megtartott verseny 3100 mérföld (4988 km). A versenyeket több szempontból is kategorizálják, aszerint, hogy a távja, vagy az időtartama kötött-e, hogy milyen burkolaton futják vagy hogy hány szakaszból áll. 
2010. június 19-20. között negyedik alkalommal rendezték meg az Ultrabalaton nemzetközi futóversenyt, ami a leghosszabb és legszebbnek mondott közép-európai ultrafutóverseny. A versenyzők két nap alatt a Balatont megkerülve, egyénileg vagy váltócsapatban teljesítették az összesen 212-km-es távot.


                                         Versenyszámok:

1)    Egynapos verseny-egyéni indulással:

Az egyéni versenyszámban a versenyzők egyedül teljesítik a 212 kilométert. Az egyéni verseny során 4 időellenőrző pont kerül felállításra.

Versenyközpont:       Tihany

A verseny távja:        212 km

A verseny útvonala: Tihany - Aszófő - Pécsely - Dörgicse - Köveskál - Nemesgulács - Gyenesdiás - Keszthely - Balatonberény - Balatonmáriafürdő - Fonyód - Balatonboglár - Balatonlelle - Balaltonföldvár - Szántód - Siófok - Balatonvilágos - Balatonaliga - Balatonkenese - Balatonfűzfő - Balatonalmádi - Alsóörs - Balatonfüred - Tihany

Rajt: Tihany

2)    Non-stop csapatverseny:

A non-stop csapatversenyre legfeljebb 10 fős váltók nevezhetnek. A csapatok tagjai tetszőleges sorrendben, tetszőleges módon teljesíthetik a távot. Egyetlen szabály van csupán: váltás csak az 50 frissítőponton történhet. Az egyes szakaszok hossza a www.ultrabalaton.hu oldalon található. A szintidők megegyeznek az egyéni versenyzők szintidejével

3)    Kétnapos csapatverseny:

 Kétnapos versenyre legfeljebb 5 fős csapatok nevezhetnek. Mindkét napon 5 szakasz kerül kijelölésre. A csapatok tagjai ezeket a verseny előtt leadott sorrendben kell, hogy teljesítsék. Az is elfogadható, hogy a váltó valamely tagja(i) csak az egyik nap fut(nak), illetve ha a csapat valamely tagja több szakaszt teljesít. Váltás csak a kijelölt váltópontokon lehetséges.


Szolgáltatások:
A frissítőpontokon a versenyzők vizet, kávét, üdítőt, szőlőcukrot, vajas kenyeret, gyümölcsöt, zöldséget stb. fogyaszthatnak.

Díjazás:
Az első három helyezett férfi és női versenyző pénz-és tárgyjutalomban részesül.

Tudtad-e?
  A különböző típusok és kategóriák miatt szinte végtelen fajta versenyt lehetne rendezni, az évek során azonban kialakultak szabványtávok. A meghatározott távú versenyek között a leggyakoribbak: 50 km, 50 mérföld, 100 km, 100 mérföld, a meghatározott idejű versenyek között a leggyakoribbak: 12 óra, 24 óra, 48 óra, 6 nap. Az Ultrabalaton futóverseny távja 212 km, szintideje az egynapos egyéni futásra nevezőknek 32 óra.

 


További információ a www.ultrabalaton.hu oldalon.
© 2010. Mosoly Alapítvány.

Telefon: +36(1) 501-4618, +36(1) 501-4619 • Adószám: 18674190-1-41
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

További információkért kérjük látogasson el internetes oldalunkra: www.mosolyalapitvany.hu