Add hozzá a Mosolyod!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Mosoly Alapítványról


Mosoly Alapítvány
 
„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya" (WHO)
 

Tudtad-e?
   2009 óta mesékkel is segítünk a gyerekeknek megküzdeni sárkányaikkal.
Tudtad-e?
Mesével integrált lovas terápiás csoportunkban mindenki megtalálhatja a saját táltos paripáját.
Tudtad-e?
A mandalafestés hamarabb nyugtatja meg a figyelem- és tanulászavaros gyerekeket, mint a rajzolás.
A Mosoly Alapítvány 1996 óta vállalkozik arra, hogy ebből a hármasból a lelki jólét állapotát erősítse a krónikusan vagy súlyosan beteg, fogyatékkal-, illetve nehéz szociális körülmények között élő gyermekek életében. Számukra indítottuk el Mosolyterápia néven élmény-, valamint művészetterápiás programjainkat, alkotó foglalkozásainkat, és támogatunk hasonló célt szolgáló más kezdeményezéseket.
Gyógyító munkánkban a művészet és a pszichológia eszköztárát kapcsoljuk össze, amely jelentősen hozzájárulhat gyógyulásukhoz és fejlődésükhöz. Mivel a gyerekek problémája a család problémája is, igyekszünk a család többi tagját is bevonni terápiás programjainkba. Célunk, hogy megtanulják elfogadni, értékelni, szeretni önmagukat, és a környezetükben élőket egyaránt. Programjainkon mindehhez olyan viselkedésmintákat tanulnak, amelyek abban segítik őket, hogy könnyebben megoldják problémáikat, és így eredményesebben képviseljék magukat különböző élethelyzetekben.

Tudtad-e?
   A szabad hangszeres improvizáció során több látássérült Mosolyos gyerekünkről kiderült, hogy rendkívüli zenei tehetség.
Tudtad-e?
Minden csoportunk ingyenes, így igazi segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjuknak.
Tudtad-e?
Norvégiában és Angliában tanult művészetterápiás módszereket is alkalmazunk csoportjainkban.
A Mosoly Alapítvány élmény-, művészet-, mese- és mozgásterápiás programokat, foglalkozásokat szervez, illetve ezekhez kapcsolódó továbbképzéseket, szakmai műhelyeket biztosít szakemberek részére.
Élményterápiás programjaink célja, hogy a gyerekek figyelmét az önmagukban és a világban található szépségek és örömök felé irányítsuk. Hagyományos Eurodisney utazásunk, évente rendezett Mosoly Karácsony rendezvényünk, az ÁTUTAZÓK Európa nagyvárosait bejáró fotóművészeti kurzusa vagy akár az Ultrabalaton Futóverseny örömöt, vidámságot és sikerélményt ad nekik, amivel ismét közelebb kerülhetnek az élet mosolygós oldalához.

Országszerte évek óta működő művészet- és mozgásterápiás foglalkozásaink, illetve a 2009 szeptemberében elindított Kórházi Meseterápiás Program heti rendszerességgel nyújt a hozzánk járó gyermekeknek szakszerű pszichológiai és terápiás segítséget. Jelenleg országszerte 15 terápiás csoportunkban összesen 120 gyermek gyógyul a foglalkozásokon, jelen vagyunk Budapesten, Győrben, Pécsett, Debrecenben és Siófokon. Kórházi terápiás alkalmainkon évente több mint 1200 beteg és gyógyuló gyermek fordul meg.
Szintén ebben az évben indítottuk el mese- és művészetterápiás képzési programunkat, melynek során pszichológusok és terapeuták számára adunk át elméleti és gyakorlati ismereteket előadások és műhelyfoglalkozások keretében.További információért látogasson el honlapunkra:

http://www.mosolyalapitvany.hu
     
 
 
© 2010. Mosoly Alapítvány.

Telefon: +36(1) 501-4618, +36(1) 501-4619 • Adószám: 18674190-1-41
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

További információkért kérjük látogasson el internetes oldalunkra: www.mosolyalapitvany.hu